Uudiskohteen pihasuunnittelun avulla säästät rahaa ja aikaa

Kun uudisrakennus käynnistyy, kannattaa pihasuunnittelija ottaa hankkeeseen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Suunnittelija voi yhdessä arkkitehdin kanssa miettiä jopa rakennuksille parhaan sijainnin. Pihasuunnittelija näkee myös säilyttämisen arvoiset alueet ja puut.

Maisemasuunnittelija voi myös määritellä, minne mahdolliset kaivumassat läjitetään rakennustyön ajaksi ja kuinka niitä voidaan myöhemmin hyödyntää pihan rakentamisessa. Jos tontilla on alueita, jotka halutaan rakentamisen aikana säilyttää ja suojata, pihasuunnittelija pohtii, mihin ja miten rakennetaan suoja-aita työmaan ajaksi, ettei koko tontti muutu rakennustyömaaksi. Suunnittelutyölle kannattaa varata riittävästi aikaa.

Suunnittelutyö on prosessi, jonka lopputuloksena on kaunis ja toimiva piha. Prosessi käynnistyy asiakkaan ja suunnittelijan tapaamisella – mielellään aina rakennuspaikalla. Tapaamisen pohjalta laaditaan suunnittelutyöstä tarjous, jossa on huomioitu sekä asiakkaan toiveet että myös tontti, joka suunnitellaan.

Sopimuksen jälkeen suunnitelma käynnistyy ja se etenee tilauksen mukaan. Ensimmäinen vaihe eli luonnossuunnitelma laaditaan lähtötietojen tarkkuudella. Suunnitelma käydään yhdessä läpi ja siihen tehdään toivotut muutokset ja lisäykset. Tämän jälkeen edetään toteutussuunnitelmaan. Se on tarkka suunnitelma, joka sisältää myös työselityksen ja määräluettelot.

Toteutussuunnitelman avulla pihaurakan kilpailuttaminen ja hintojen vertailu helpottuu. Jos haluat toteuttaa pihan osin tai kokonaan itse, toteutussuunnitelma auttaa sinua ja pihasi valmistuu nopeammin. Jos sinusta tuntuu, että luonnossuunnitelma riittää eli osa asioista haluat ratkaista itse, sekin on mahdollista. Saat juuri sen laajuisen palvelun kun haluat.