Pihan perusparannussuunnitelman avulla saat pihasi uuteen kukoistukseen

Pihan perusparannus on ajankohtainen, kun piha ei vastaa enää asukkaiden toiveita ja tarpeita. Näin on vaikkapa silloin, kun lapset ovat kasvaneet tai lähteneet maailmalle eikä isoa nurmialuetta tai trampoliinia enää käytetä.

Ehkä pihasi on muotoutunut ajan kanssa eikä sitä ole oikein koskaan edes suunniteltu. Tai olemassa olevat kasvit ovat ylikasvaneita ja vääriä ja pihan yleisilme on epäsiisti. Usein myös asuntokaupan jälkeen piha halutaan ’oman näköiseksi’. On hyvä hetki käynnistää pihasuunnittelu.

Pihan perusparannus käynnistyy aina toiveiden kirjaamisella ja kartoituskäynnillä. Käynnin aikana arvioidaan yhdessä, mikä pihassa on hyvää ja säilyttämisen arvoista ja mikä vaatii muutosta. Samalla katsotaan, että pihan perusasiat ovat kunnossa eli pintavesien ohjautuminen tontilla, lumitilat, kookkaat kasvit rakennusten vierellä jne.

Jos pihassa on alkamassa laajempi korjaushanke, kuten sadevesiviemäröinti tai täydennysrakentaminen, pihan perusparannuksen suunnittelu kannattaa ajoittaa samaan aikaan muun suunnitelun kanssa. Jos korjaushanke on jo toteutettu, pihasuunnittelun avulla piha saadaan nopeasti kuntoon – kauniiksi ja toimivaksi.

Riittäisikö minulle neuvontakäynti?

Tuntuuko sinusta siltä, että pelkkä neuvontakäynti olisi riittävä ja se auttaisi sinua tarpeeksi? Tai kaipaat vaan ohjeita ja neuvoa, miten pihasta saadeen siistimpi ja toimivampi pienillä muutoksilla. Neuvontakäynti voi olla kertakäynti tai voidaan sopia heti muutamasta erillisestä käyntikerrasta – toiveitteisi ja tarpeesi mukaan.